Содржина на учесничкиот пакет:

  • Стартен број со чип
  • маичка
  • Станици за освежување на патеката и на целта
  • Здравствено обезбедување на патеката и на целта
  • pic2go персонални фотографии
  • on-line резулати
  • on-line диплома
  • Производи и ваучери од спонзори

Секој учесник добива стартен пакет со реден број, маица, подароци од спонзорите.
Задолжително при пријавувањето е и големината на маицата.
Напомена: Организаторот го задржува правото на измена на содржината на стартниот пакет без претходна најава.

ПРАВИЛА

Општи напомени:

Времето и местото на превземање на учесничкиот пакет ќе биде навреме најавено (на ден пред трката).
Откажување од учество и непредвидени околности: Учесникот може да се откаже од трката и нема обврска за тоа да го извести организаторот.
Во случај на откажување на учесникот или неможност да учествува во трката заради непредвидени околности, организаторот нема обврска да го врати уплатениот износ.
Важно: Пријавата станува важечка после евидентираната уплата на учесничкиот пакет.
Промена на трката не е возможна.
При регистрација користете важечка мејл адреса на која ќе добивате информации. Пријавете се што поскоро, бројот на учесници е ограничен.

Право на учество во трките имаат сите македонски државјани и странски државјани, од сите возрасти, од двата пола, под следните услови:
Трките ќе се организираат под строги протоколи пропишани од Министерството за здравство и Комисијата за заразни болести. Заради тоа, тркачите треба да пристигнат на стартот 1 час пред почетокот на трката.
Трките ќе се одвиваат во согласност со правилата за улично и маратонско трчање на Меѓународната Атлетска Федерација (IAAF) и Атлетска федерација на Македонија (АФМ).
Учесниците на трките сами се одговорни за сопственото здравје и психофизичка состојба.
Забрането е да се користат ролери, скејтборд, велосипеди и други средства за превоз.
Напомена: Организаторот не сноси одговорност за губење или недостаток на скапоцени предмети и накит.
Организаторот има право на денот на трката да го одбие учеството на тим или тркач кој носи маица со пораки кои поттикнуваат национална, верска или друга нетрпеливост.
Пријавата станува валидна после извршеното плаќање на котизацијата. Пријавувањето може да заврши и пред предвидениот рок, доколку бројката на планирани учесници биде пополнета.
Организаторот го задржува правото за промена на содржината на стартниот пакет.
Регистрацијата и онлајн уплатата може да се реализира преку нашите партнери www.smartrace.club. По извршената онлајн уплата, на мејл адресата која е оставена при вашето пријавување, во рок од неколку минути ќе добиете порака за успешна пријава во која ќе биде наведен и вашиот стартен број.

Напомена: Регистрацијата се затвора на 21.09.2020 23:59:59