Победниците на Трчај Бе 2019 на 10км (М)

Ги имаме победниците на првото издание на „Трчај Бе“

Точно 770 пријавени натпреварувачи на првото издание на „Трчај Бе“ во Битола. Трката помина во одлична атмосфера а во историјата на „Трчај Бе“ и Битола запаметени ќе останат првите победници.

“Трчај бе”- за идејата, тимот и целта на првата градска трка во Битола

 

Битола на 15 септември 2019 година ќе ја добие првата градска трка на 5 и 10 км, како и многу светски градови. Зад идејата стои тим на градски ентузијасти вљубеници во трчањето кои под името Трчај бе преку социјалните мрежи ја започнаа својата кампања.

Прочитај повеќе

Што се случува со телото кога трчате 30 минути?

Постојат научни докази кои потврдуваат дека трчањето го намалува нивото на лошиот холестерол во крвта, ги намалува триглицеридите, го нормализира шеќерот во крвта, но исто така го намалува ризикот од кардиоваскуларни болести.