Добредојдовте во Трчај бе - здружение на луѓе со желба за трчање

"Трчај бе" не е атлетски клуб. Нам не ни се најважни тие кои први ќе ја поминат целта, иако им се восхитуваме и им ракоплескаме и затоа ќе ја организираме првата градска трка во трчање. Секој голем напор и секое поминување низ целта се победа за сите нас. Нашата цел е да создадеме што повеќе задоволни Трчај бе вљубеници и да им помогнеме да ги поминат своите први и најбрзи километри.

Ние сме тркачите на Битола и со Трчај бе создаваме нова спортска приказна за градот. Така, на 15 септември во Битола се одржa првата градска трка на 5 и 10км со 770 пријавени натпреварувачи, а на 27.09.2020 ќе ја растрчаме Битола и славниот Широк Сокак по втор пат. 

Трчај бе има моќ да го промени животот на битолчани. Трчај бе ќе ве натера да почувствувате што значи да се придвижите и физички и духовно. Блескава промена е да истрчаш една трка и низ целта да поминеш со подигнати раце. Ние тоа ќе Ви го озвоможиме, за да почувствувате колку трчањето може да Ви го промени животот на подобро. Чест ни е да бидете Трчај бе тим со нас.

„Линијата на финишот е само почеток на нова трка.“
„Без разлика колку споро се движиш, сепак си побрз од оние кои седат на каучот.“
„Трчањето е 80% психичка работа.“

ТРКИ

На 15 септември 2019 година Битола ја доби својата прва градска трка на 5 и 10км со 770 пријавени натпреварувачи

Трка 10К

Содржина на учесничкиот пакет:

 • Стартен број со чип
 • Техничка (dry-fit) маичка
 • Станици за освежување на патеката и на целта
 • Здравствено обезбедување на патеката и на целта
 • pic2go персонални фотографии
 • on-line резулати
 • on-line диплома
 • Подароци и ваучери од спонзори
 • медал - за завршување на трката на 10км

Секој учесник добива стартен пакет со реден број, dry-fit маица, подарок од спонзорите.
Задолжително при пријавувањето е и големината на маицата.

Трка 5К

Содржина на учесничкиот пакет:

 • Стартен број со чип
 • маичка
 • Станици за освежување на патеката и на целта
 • Здравствено обезбедување на патеката и на целта
 • pic2go персонални фотографии
 • on-line резулати
 • on-line диплома
 • Подароци и ваучери од нашите спонзори

Секој учесник добива стартен пакет со реден број, маица, подарок од спонзорите.
Задолжително при пријавувањето е и големината на маицата.

ПРИЈАТЕЛИ

правни застапници