Политика на приватност

Оваа Политика на Приватност објаснува како Трчај Бе (Нашата компанија) ги користи приватните податоци кои ги собира од Вас кога го користите нашиот вебсајт.

Кои податоци ги собираме?

 • Персонални информации (Име, Презиме, емаил, телефон итн.)
 • Информации за државата, Градот, Клубот и други информации потребни за правилно организирање и одржување на трките. 

Како собираме податоци?

Податоците кои ги собираме се директно проследени до Трчај Бе. Собираме податоци и истите ги процесираме кога:

 • Се регистрирате онлајн и резервирате место на трката со уплата.
 • Кога го посетувате нашиот вебсајт преку колачиња од вашиот интернет пребарувач.

Како ги користиме вашите податоци?

Нашата организација ги собира вашите податоци за да може:

 • Да се процесира вашата нарачка и да се одржува вашиот профил.
 • Да ви се праќаат информации по е-пошта во врска со трката и со други организации и продукти поврзани со трката.
 • Да се споделуваат информации за резултатите, стартните броеви, почетните позиции и други информации кои се релевантни за безбедно и успешно организирање на Трчај Бе трката. 

Кога нашата организација ја процесира вашата резервација, може да ги прати вашите податоци на трети страни кои помагаат во организацијата на трката (на пр. мерење на време). Исто така може да користиме информации од монетарни институции за да спречиме можни малверзации и интернет напади.

Креирање (регистрација) на профил на вебсајтотДата за идентификацијаВаша согласностДодека профилот е активен ( не е избришан од корисникот)
Контакт податоциВаша согласност
Информации за профилВаша согласност
Маркетинг информацииВаша согласност
Регистрација за органзизираните тркиДата за идентификацијаИзвршување на договорот или преземање дејствија, на Ваше барање, пред склучување на договоротДодека профилот е активен ( не е избришан од корисникот)
Контакт податоциИзвршување на договорот или преземање дејствија, на Ваше барање, пред склучување на договорот
Трансакциски информацииИзвршување на договорот или преземање дејствија, на Ваше барање, пред склучување на договорот
Информации за профилИзвршување на договорот или преземање дејствија, на Ваше барање, пред склучување на договорот
Одржување на трките и издавање на резултатиДата за идентификацијаИзвршување на договорот, легитимен интерес на операторот (мора да можеме да објавуваме и зачувуваме резултати, да рангираме учесници во трката итн.)Неограничено
Информации за профил
Контакт податоци
Снимање (видео и фото) и објавување на материјал од трки организирани од Трчај БеВидеа, фотографииЛегитимен интерес на организаторотНеограничено
Вклучување во списоци за нашите билтени и други промотивни активностиДата за идентификацијаВаша согласностДо повлекување на согласноста од страна на корисникот
Контакт податоци
Маркетинг информации
Обезбедување на вашите податоци на трети страни за маркетинг целиДата за идентификацијаВаша согласностДо повлекување на согласноста од страна на корисникот
Видеа, фотографии
Контакт податоци
Маркетинг информации
Употреба на колачиња (види политика за колачиња)Технички информацииВаша согласностДо повлекување на согласноста од страна на корисникот

Каде ги чуваме вашите информации

Нашата организација ги чува вашите податоци на безбедни сервери во Германија. 

Нашата компанија ќе ги чува вашите податоци за период наведен во делот „Како ги користиме вашите податоци?според типот на информации.

Маркетинг

Нашата организација може да ви испрати информации за нашите производи и услуги кои мислиме дека можеби ќе ви се допаднат.

Ако сте се согласиле да добиете маркетинг, секогаш можете да се откажете подоцна.

Имате право во секое време да ја спречите нашата организација да ве контактира за маркетинг цели.

Доколку повеќе не сакате да ве контактираат за маркетинг цели, ве молиме кликнете овде.

Кои се вашите права за заштита на податоците?

Нашата организација би сакала да се увери дека сте целосно свесни за сите ваши права за заштита на податоците. Секој корисник има право на следново:

Право на пристап – Имате право да побарате од нашата компанија копии од вашите лични податоци. Можеби ќе ви наплатиме мала надокнада за оваа услуга.

Право на исправка – Имате право да побарате од нашата компанија да ги исправи сите информации за кои сметате дека се неточни. Вие исто така имате право да побарате од нашата компанија да ги комплетира информациите за кои сметате дека се нецелосни.

Право на бришење – Имате право да барате нашата компанија да ги избрише вашите лични податоци, под одредени услови.

Право да го ограничите процесирањето – Имате право да побарате нашата компанија да ја ограничи обработката на вашите лични податоци, под одредени услови.

Право да се спротиставите на процесирањето – Имате право да се спротивставите на обработката на вашите лични податоци од страна на нашата компанија, под одредени услови.

Право на портабилност на вашите податоци – Имате право да побарате нашата компанија да ги пренесе податоците што сме ги собрале на друга организација, или директно до вас, под одредени услови.

Ако поднесете барање, имаме еден месец да ви одговориме. Доколку сакате да искористите некое од овие права, ве молиме контактирајте не преку овој формулар.

Или пишете ни: ул. Рузвелтова 17, кат 1, Локал 7, 7000 Битола, Македонија

Колачиња

Колачињата се текстуални датотеки поставени на вашиот компјутер за да се соберат стандардни информации за дневникот на Интернет и информации за однесувањето на посетителите. Кога ги посетувате нашите веб-локации, може автоматски да собираме информации од вас преку колачиња или слична технологија

За повеќе информации, посетете allaboutcookies.org.

Како користиме колачиња?

Нашата организација користи колачиња на низа начини за да го подобри вашето искуство на нашата веб-страница, вклучувајќи:

 • Да ве држи логирани
 • Да разбере како го користите нашиот веб-сајт
 • Ви даваме можност лесно да се регистрирате, со складирање на вашите податоци на нашите сервери
 • Ви дава можност да ги складирате и прегледате сите ваши регистрации со поврзаните детали. 
 • Ви дава можност да преземате фактури и сертификати поврзани со трка во секое време

Каков тип на колачи користиме?

Постојат голем број различни видови колачиња, но нашата веб-страница користи:

 • Функционалност - Нашата организација ги користи овие колачиња за да ве препознаеме на нашата веб-страница и да ги запомниме вашите претходно избрани преференции. Тие може да вклучуваат јазик што го претпочитате и локација на која се наоѓате. Се користи мешавина од колачиња од прва и трета страна.
 • Рекламирање – Нашата организација ги користи овие колачиња за да собира информации за вашата посета на нашата веб-локација, содржината што сте ја гледале, линковите што сте ги следеле и информации за вашиот прелистувач, уред и вашата IP адреса. Нашата компанија понекогаш споделува некои ограничени аспекти на овие податоци со трети страни за рекламни цели. Може да споделуваме и онлајн податоци собрани преку колачиња со нашите рекламни партнери. Ова значи дека кога посетувате друга веб-локација, може да ви биде прикажано рекламирање врз основа на вашите шеми на прелистување на нашата веб-локација.

Како да ги менаџирате колачињата

Можете да го поставите вашиот прелистувач да не прифаќа колачиња, а горната веб-локација ви кажува како да ги отстраните колачињата од вашиот прелистувач. Меѓутоа, во неколку случаи, некои од функциите на нашата веб-локација може да не функционираат како резултат.

Политики за приватност на други веб-локации

Веб-страницата на нашата компанија содржи линкови до други веб-локации. Нашата политика за приватност се однесува само на нашата веб-локација, па ако кликнете на врска до друга веб-локација, треба да ја прочитате нивната политика за приватност.

Промени во нашата политика за приватност

Нашата организација редовно ја разгледува својата политика за приватност и ги објавува сите ажурирања на оваа веб-страница. Оваа политика за приватност последен пат беше ажурирана на 9 јануари 2019 година.

Како да не контактирате

Ако имате какви било прашања во врска со политиката за приватност на нашата организација, податоците што ги чуваме за вас или сакате да остварите едно од вашите права за заштита на податоците, не двоумете се да не контактирате.

Пратете емаил пополнувајќи го овој формулар.

Или пишете ни: ул. Рузвелтова 17, кат 1, Локал 7, 7000 Битола, Македонија

Како да ја контактирате одговорната институција

Доколку сакате да пријавите поплака или ако сметате дека нашата компанија не одговорила на вашата загриженост на задоволителен начин, можете да го контактирате Министерството за информации.

Емаил: contact@mioa.gov.mk

Адреса: Бул. "Св. Кирил и Методиј" бр 54, 1000 Скопје, Македонија