ви го претставуваат 6-тото издание на трката со слоганот

ФИЛМ МИ Е ДА ТРЧАМ!

  

За трката

„Трчај бе“ не е атлетски клуб. Нам не ни се најважни тие кои први ќе ја поминат целта, иако им се восхитуваме и им ракоплескаме и затоа ќе ја организираме првата градска трка во трчање. Секој голем напор и секое поминување низ целта се победа за сите нас. Нашата цел е да создадеме што повеќе задоволни Трчај бе вљубеници и да им помогнеме да ги поминат своите први и најбрзи километри.

Ние сме тркачите на Битола и со Трчај бе создаваме нова спортска приказна за градот. Така, на 15.09.2019 во Битола се одржa првата градска трка на 5 и 10 км со 770 пријавени натпреварувачи, а на 27.09.2020 се случи и второто издание на Трчај Бе. На 12.09.2021 го организиравме третото издание на Трчај бе, тогаш надградено со трка на 21 км и балканско првенство во полумаратон.

Трчај бе има моќ да го промени животот на битолчани. Трчај бе ќе ве натера да почувствувате што значи да се придвижите и физички и духовно. Блескава промена е да истрчаш една трка и низ целта да поминеш со подигнати раце. Ние тоа ќе Ви го озвоможиме, за да почувствувате колку трчањето може да Ви го промени животот на подобро. Чест ни е да бидете Трчај бе тим со нас.

Изберете ја вашата трка

Пријави се лесно и едноставно во само неколку чекори

Стартни Пакети